algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Catorze famílies gitanes han marxat del poblat de Son Banya des de març del 98

Cort impulsarà la compra d'habitatges que després seran llogades al col·lectiu

Un total de 14 famílies d'ètnia gitana han abandonat el poblat de Son Banya des del mes de març del 1998, beneficiant-se dels ajuts que la regidoria d'Acció Social ha donat per impulsar la integració del col·lectiu en el si de la ciutat. Nou d'aquestes famílies han rebut un ajut d'un milió de pessetes per comprar un habitatge i viuen ara en cases de la seva propietat. Cinc paguen lloguer en immobles que són propietat de l'Ibavi.

La dificultat de moltes de les famílies gitanes a l'hora d'aconseguir trobar algú que els vulgui vendre o llogar una casa ha motivat que Acció Social planegi comprar 15 habitatges nous per llogar-los a famílies del col·lectiu, com ja va avançar Diari de Balears. De tota manera, continuaran mantenint-se els ajuts per comprar cases per part de famílies d'ètnia gitana.

Actualment queden 108 barraques a Son Banya on viuen un total de 460 persones. Sols podran beneficiar-se dels ajuts per sortir del poblat les famílies que compleixin un seguit de normatives de conducta que facin d'aval per procurar-ne la integració a la ciutat i en la societat palmesana.

Aquest nou sistema de lloguer d'habitatges per part d'Acció Social contribuirà a augmentar la possibilitat de sortir de Son Banya a les famílies que des fa temps advoquen per a la seva integració. El regidor Antoni Nadal assegurà que «el nostre criteri de selecció de persones és molt important. No volem traslladar problemàtiques a l'interior de la ciutat. Nosaltres no ens convertirem en la institució que facilita cases als traficants de drogues, però hem d'ajudar que les famílies que vulguin abandonar Son Banya puguin fer-ho. Hi ha moltes famílies honrades que han de trobar solucions i alternatives».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris