cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

La dessaladora no funcionarà al 100% perquè és una xarxa 'complementària'

Només s'aprofitarà tota la seva capacitat de tractament en casos de necessitat

La Conselleria de Medi Ambient considera la nova planta dessaladora una instal·lació «complementària» en la gestió del subministrament de l'aigua, segons informà ahir a Diari de Balears el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea.

«El qualificatiu de 'complementària' no s'ha de menysprear. La dessaladora és una bona infraestructura que pot donar un molt bon servei, però no ha de tenir el caire protagonista ni de recurs fàcil que li volia donar l'Executiu anterior. La instal·lació es farà servir amb tota la seva capacitat en casos de sequera, com la que estam patint enguany, o de màxima ocupació turística, com també és el cas. Un altre exemple seria el d'utilitzar la dessaladora si un any decidim no extreure d'un aqüífer per estar prou explotat i així deixar que es recuperi. Pel que fa a la dessaladora, es tractaria, en definitiva, de disposar d'una aigua a la carta i segons les necessitats. És tot un avantatge que se'n pugui augmentar o reduir la capacitat de tractament d'acord amb les disponibilitats de la resta de recursos», indica el director general.

En el conjunt dels recursos hídrics de Mallorca, Antoni Rodríguez Perea els classifica per aquest ordre, segons la importància que els concedeix: aqüífers, pous, dessaladora i embassaments. Sobre aquests darrers, gorg Blau i Cúber, el responsable de la gestió de l'aigua assenyala que «estan sobrevalorats. No aporten la major part del cabal. Ans al contrari, el seu percentatge de proveïment és relativament baix i, en tot cas, molt inferior al de la dessaladora. Els embassaments sí que tenen una importància com a símbol perquè la seva imatge i el seu nivell reflecteixen, a la vista, si un any és sec o plujós. Quan hi ha sequera, el descens del seu nivell és el signe més perceptible de la situació. Ara bé, amb vista al futur, no es pot dipositar tota la confiança en els embassaments perquè són clarament insuficients». La dessaladora té una capacitat de tractament d'uns 42.000 metres cúbics diaris. Presenta 6 línies de dessalació i 1 de reserva, però es pot ampliar amb 3 més i superar els 60.000 metres cúbics diaris. La planta ha suposat una inversió d'uns 7.000 milions de pessetes, finançats íntegrament pel Ministeri de Medi Ambient, encara que la gestió correspon a la Junta d'Aigües.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris