algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Les companyies navilieres incrementen els seus serveis respecte de l'estiu passat

La Tras trasllada un 10% més de passatge i Buquebús arriba a la xifra més alta

Buquebús guanya terreny, mentre que Transmediterrània continua incrementant el seu paquet de viatgers. Aquestes són les dues conclusions que es poden extreure, amb les xifres a la mà, sobre l'activitat de les dues empreses de transport marítim més importants en el seu trajecte Barcelona-les Illes. Buquebús nasqué fa poc més d'un any, i en aquest temps ha crescut considerablement en un mercat que semblava de monopoli. La Trans, d'altra banda, continua transportant de cada vegada més gent i no es resigna a deixar en mans dels competidors un mercat que era (i encara és) seu.

La companyia Buquebús ha portat a Palma durant la primera quinzena del mes d'agost un total de 39.840 viatgers i gairebé 8.000 vehicles. Destaca que en tot el mes de juliol no s'arribà a aquesta magnitud. En el setè mes de l'any vingueren un total de 37.820 persones. Així, doncs, es veu la clara progressió de la companyia. A més, segons la informació que ha proporcionat a Diari de Balears el director general de la companyia mateixa, es preveu un total de 70.000 visitants fins a final de mes.

La Trans, d'altra banda, no ha baixat les seves prestacions. En aquest mes els visitants de les Balears que han emprat els seus serveis se situen en 134.028, el 10 per cent més que l'any passat per aquestes dates (121.704). El nombre de vehicles transportats també s'ha incrementat respecte del 98, 29.021 d'enguany davant els 26.888 de l'any passat (un 8% més).

Comparativament, és clar que la Transmediterrània guanyaria la guerra del transport marítim, però cal tenir en compte dos factors: primer, que en les xifres de la Trans es compten els viatges a Menorca i a Eivissa; i segon, que la freqüencia de viatges de Buquebús és considerablement menor que la de la naviliera estatal, com també el nombre de naus emprades (dues de Buquebús, per cinc de la Trans). Diumenge passat, sense anar més lluny, s'establí el rècord de vehicles transportats en un dia. La Trans en dugué un total de 3.500.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris