algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Madrid adverteix que l'ecotaxa és contrària a la política estatal

Pisonero considera injust que només els turistes hagin de pagar aquest canon

58740

Els turistes han de pagar les infraestructures balears.

El Govern central de la mà de la secretària d'Estat de Comerç, Turisme i Pimes, Elena Pisonero, va criticar amb duresa la intenció de l'Executiu de Francesc Antich de tirar endavant l'aplicació del cànon ecoturístic, perquè és contrari a «la nostra política de turisme sostenible» i «especialment amb els acords de col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient».

A més a més, Pisonero pretén que els ciutadans de les Illes Balears també participin en el pagament de l'ecotaxa, ja que «estarien sancionant o desincentivant un turista, amb l'argument d'un tractament ecològic que afecta molt més que els turistes» i que «haurien de pagar molts».

El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, rebaté Pisonero recordant-li que la sobredimensió de les infraestructures balears són fruit de l'allau de vistants que arriben a les Illes i que els recursos insulars «són molt limitats», per tant «el ciutadà de les Balears no ha de pagar més tributs extra». I afegí que «ningú no deixarà de venir per pagar un cànon de 1.000 o 1.500 pessetes, però si fos així, és millor que no vénguin, ja que és insultant per a les Balears».

Des de Madrid s'acusa el Govern de les Illes Balears de «sancionar» i «penalitzar» els turistes que elegeixen com a destinació l'Arxipèlag balear, com també de «frenar» i posar una «barrera» a l'entrada de turistes. A més, Pisonero argumentà que l'apari ció d'una nova figura tributària pot suposar noves pujades de preus i per tant un increment de l'Índex de Preus al Consum (IPC), una de les grans preocupacions del Govern Aznar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris