cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Els veïns es queixen perquè les aigües fecals ragen pel carrer

L'estació impulsora s'atura quan hi ha una caiguda de la tensió elèctrica

Els residents de la Platja de Muro es queixen fort perquè de tant en tant els carrers queden inundats d'aigües fecals. Per la petita obertura de les tapadores del clavegueram ragen aigües fecals i en un no res alguns dels carrers d'aquest nucli costaner queden negats d'aigües residuals. Per això mateix, quan s'acosta el migdia i el sol encara encalenteix més la forta olor que desprenen les aigües indignen residents i també el sector hoteler.

L'aigua surt per les tapadores del clavegueram quan l'estació impulsora situada davant l'hotel Amapola deixa de funcionar. La primera vegada que l'Ajuntament de Muro s'adonà que l'aigua fecal rajava per les tapadores va ser perquè les bombes s'aturaren a causa d'una caiguda de tensió. Aquest fet provocà una baixada de voltatge de forma que els motors no reberen l'energia elèctrica suficient per posar-se en marxa, segons explicà el primer tinent de batle, Onofre Plomer.

Dimarts dematí, però, quan les bombes tornaren a aturar-se durant una mitja hora, segons fonts municipals, Gesa comunicà al Consistori que la companyia elèctrica ja havia solucionat els problemes de caiguda de tensió elèctrica que patiren el cap de setmana passat.

Plomer explicà, ahir, que des de l'Ajuntament estan fent tot el que poden i més per evitar que aquesta situació es torni a repetir. De fet, des del Consistori murer ja s'han adreçat a l'Ibasan (Institut Balear de Sanejament) perquè l'empresa subcontractada que ara porta tot el manteniment de la xarxa de clavegueram, Searsa, solucioniti les pujades i baixades de tensió que afecten l'estació impulsora. A més, Plomer va voler concretar que, quan té lloc una baixada de tensió, les bombes només deixen de funcionat durant un quart o una mitja hora, el temps que es torba el grup electrogen a posar-se en marxa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris