algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

TUI s'oposa a l'ecotaxa, tot i que està disposat a acceptar-ne el cobrament

El majorista pot desviar més turisme de Turquia, perquè encara té places lliures

El majorista alemany TUI s'oposa a la implantació de taxa ecoturística per part del Govern, ja que encarirà el paquet vacacional i «pot ser que l'any vinent es produeixi una disminució del volum de turistes», remarcà Sigrid Feith, representant de TUI a Mallorca.

Tot i això, el majorista alemany està disposat a assumir-ne la recaptació a través del seu cobrament en el paquet turístic, si finalment l'Executiu la tira endavant, però la responsable de TUI-Mallorca qualificà de «desastre», el fet que es cobràs l'ecotaxa als aeroports, ja que causaria «molèsties» als seus clients. Cal recordar que el conseller d'Hisenda i Pressupost, Joan Mesquida, ha defensat aquesta possibilitat com una de les més adients.

Aquesta opció «de pagar abans d'entrar suposaria una passa enrere», segons Sigrig Feith, atès que afectaria el bon funcionament dels aeroports. «No podem retenir els milers de passatgers que arriben a Palma, ja que Son Sant Joan es convertiria en un embut que no agilitaria el pas dels viatgers», apuntà el portaveu de TUI, Juan Carlos Alía.

Un cop més des del touroperador germànic s'exposen els efectes i repercussions negatius de la taxa ecoturística «a llarg termini» en el nombre de visitants, atès que la seva aplicació durà associat «l'encariment del producte», però matisaren que «som conscients que s'ha de fer qualque cosa per protegir el medi ambient, encara que la solució final s'haurà de discutir molt a fons» i demandaren que fos «finalista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris