algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

El Govern projecta un gran pla per introduir l'energia solar a les Illes

Facilitarà la implantació d'indústries del sector i en fomentarà el nou consum

89310

Manifestació de Greenpeace l'octubre del 98 demanant al PP energia solar.

El Govern balear, a traves de la Conselleria de Medi Ambient i la Conselleria d'Energia i Innovació Tecnològica, vol facilitar la implantació d'una indústria d'energia solar a les Illes Balears. Ambdues conselleries presidides per Margalida Rosselló (Els Verds) i Misericòrdia Ramon (PSOE) s'han de reunir pròximament per consensuar fórmules que generin un mercat d'energies «netes» que siguin atractives al sector turístic, al sector de la construcció i per extensió, als particulars. El Govern pretén fer de trasmissor donant a conèixer als sectors interesats els darrers avanços internacionals amb matèria d'energia solar.

Tambe s'està estudiant l'opció d'obrir una línia d'investigació a les Illes en energies renovables que possibiliti la creacció de llocs de feina en aquest camp. L'objectiu és que tant empreses com particulars es beneficiïn d'un tipus d'energia menys impactant, amb un cost atractiu, i a la vegada, reduir l'increment del consum elèctric amb vista al futur.

«En una societat desenvolupada com la nostra no podem reduir el consum però si frenar-ne l'increment utilitzant les energies renovables», diu Ramon. «Hem de fer possible que la gent sigui capaç de racionalitzar el consum. Això depèn dels particulars però també, en el cas del gas, per exemple, del manteniment de les instal·lacions, d'un bon sistema d'aïllament, de les fuites, etc».

Segons Ramon, «hem de posar-li molt fàcil l'energia solar al particular. Una possibilitat seria que les cases que s'han de construir o de remodelar a les Illes tenguin incoporades aquesta energia. I perquè això sigui factible s'ha d'intentar pactar amb el sector de la construcció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris