algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Mallorca comptarà amb cinc nous centres escolars

Segons la Conselleria, l'equip anterior «improvisà» sobre un mapa escolar ja fet

La Conselleria d'Educació estudia incrementar a curt termini el nombre de centres públics d'ensenyament a Mallorca amb cinc, dos dels quals "segons les previsions" estaran ubicats a Manacor, un al Port de Pollença, un a la Platja de Muro i un d'altre al Port d'Alcúdia.

Aquests cinc centres d'educació primària i secundària, la major part dels quals s'hauran de construir mitjançant convenis amb els respectius ajuntaments, s'afegiran a diversos projectes endarrrerits de l'anterior Executiu, com és ara l'institut de l'Arenal a Llucmajor, que no podrà obrir les portes fins a l'entrada de l'any 2000. Amb aquests projectes, el Govern de les Illes Balears pretén omplir els buits d'un mapa escolar "el de Mallorca" que l'anterior equip de Govern «definí però no executà», segons asseverà ahir el director general de Planificació i Centres, Jaume Gual.

L'alt càrrec d'Educació defugí considerar si l'actual situació de mancances estructurals per garantir l'entrada adient al nou curs es deu a una gestió deficient de l'anterior equip de Govern, però sí valorà que l'equip de l'exconseller Manuel Ferrer «va fer moltes promeses i li mancà complir-les: no intentà signar cap conveni amb els ajuntaments per tal de fer nous centres tot i que el seu pressupost s'havia exhaurit. Tot plegat, sembla que hi havia molta d'improvisació».

El nou equip vol potenciar precisament aquest tipus de conveni per tal d'obtenir el màxim rendiment dels pressuposts de la Conselleria, els quals han estat qualificats repetidament d'esquifits després que Hisenda corroboràs l'existència d'un «forat» de 5.000 milions de pessetes originat "sempre segons el nou equip de Govern" per haver acceptat infradotades les transferències d'educació no universitària i haver tractat d'amagar aquesta dotació insuficient recorrent a les arques centrals de la Comunitat Autònoma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris