algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Les Pitiüses no formaran part de la «zona pilot» d'aplicació de la taxa ecoturística

Tot i que deixen la porta oberta a la implantació si «ens en demostren l'eficàcia»

El sector turístic de les Pitiüses expressà la seva negativa a la implantació de la taxa turística al conseller de Turisme, Celestí Alomar, i al seu equip, que les visitaren ahir. Encara que «estam disposats a parlar-ne, sempre que ens en demostrin l'eficàcia», apuntà el president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera (FHEF), Gonzalo Miragall.

De tota manera, el representat de l'FHEF a Formentera, Vicenç Bonet, no es mostrà tan recitent com el president Gonzalo Miragall a formar part de la «zona pilot» d'implantació de l'ecotaxa. És per això que «demanarem explicacions al conseller Alomar sobre com es durà a terme a Menorca i després debatrem si ens convé tirar-la endavant a Formentera». Cal recordar que a la Pime Formentera, dirigida per Joan Serra, sí que li sembla una iniciativa positiva l'impost turístic per impulsar les infraestructures i recuperar els espais naturals de l'illa menor de les Pitiüses.

En canvi, el responsable de la Conselleria de Turisme, el socialista Celestí Alomar, se sentí satisfet perquè com a mínim «s'ha obert una porta molt important al diàleg i a la reflexió» amb les patronals sobre la conveniència de l'aplicació de la taxa ecoturística a les Pitiüses, atès que «ningú no s'ha negat a parlar-ne». Però els empresaris pitiüsos li demanen «a qui serà dirigit aquest nou impost, qui i com es pagarà i on s'invertiran els doblers recaptats», remarcà el president de la Pime de les Pitiüses, Antoni Marqués.

Si a Menorca el tema estrella de l'encontre entre la Conselleria de Turisme i el sector turístic fou l'ecotaxa, a les Pitiüses «no ha ocupat ni un 10% de la conversa», segons el conseller Alomar. I és que «hi ha coses més importants per discutir», segons el president de l'FHEF, Gonzalo Miragall.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris