algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Uns renovats cossiers homenatgen sant Roc

El grup de dansaires, que comptava amb tres debutants, fou el protagonista de la festivitat del patró

Uns renovats cossiers tornaren a ser ahir els protagonistes de la celebració del patró d'Alaró, sant Roc, en una festa que enguany tingué algunes novetats ben significatives. Poc després de les onze comparegueren, sobre la plaça de l'Ajuntament, els sis cossiers amb la dama i el lleig dimoni que espantava amunt i avall al·lots i no tan al·lots. Després del primer ball a la plaça, començaren un recorregut pels carrers del centre del poble acompanyats dels xeremiers, que anunciaven la seva arribada als veïns.

El públic, en principi ben escàs, es multiplicà a mesura que avançava el recorregut. Cada centenar de metres els cossiers s'aturaven, representaven una de les danses, totes elles de festa, i entraven en un dels bars a refrescar-se, tal com mana el costum. I és que un glop fresquet s'agraïa, amb la calorada que feia prop del migdia, i més encara tenint en compte les atapeïdes vestimentes dels balladors.

En cada una de les aturades, el so de la xeremia donava pas al del flabiol llarg, que sonava en solitari. El curiós instrument que es tocà enguany també era ben especial, ja que era el que als anys 30 ja s'havia fet servir i que ara s'havia restaurat després de ser retornat a l'Ajuntament.

Entre els dansaires hi havia enguany sàvia novella. Vicenç Amengual, Salvador Simonet i Tomeu Simonet debutaven oficialment i, segons els més entesos, ho feren amb bona nota. Aquesta és una altra de les fornades noves dels cossiers d'ençà que l'any 92 es recuperà aquesta figura després de moltes dècades de romandre en l'oblit. De fet, ara el grup dels cossiers vol intentar difondre aquest costum tradicional a l'escola per despertar la curiositat i l'interès dels més joves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris