algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

La urbanització del golf d'Alcanada es fa tot i estar afectada per la moratòria

L'Ajuntament demanarà a Ordenació del Territori consell per aturar les obres

La urbanització del golf d'Alcanda s'està executant com si res, malgrat estar afectada per la moratòria del Consell Insular de Mallorca. L'Ajuntament d'Alcúdia n'és conscient i, per això mateix, demana ara una reunió amb el responsable d'Ordenació del Territori per mirar de veure què es pot fer per aturar les obres.

El camp de golf d'Alcanada que ocuparà una superfície de 10 hectàrees i que comptarà amb 18 forats no està afectat per la moratòria, sí que hi està però l'urbanitzable on pensen construir un hotel de 450 places. Tant a un indret com a l'altre els moviments de terres són més que evidents. Ajuntament, però, no sap ben bé què pot fer perquè com recordà el primer tinent de batle, Antoni Alemany (PSOE), «la promotora té un dret consolidat a través d'una llicència d'obres».

Cal recordar que el projecte d'urbanització va ser aprovat definitivament el 26 de maig del 1995, coincidint amb el darrer ple d'aquella legislatura. La llicència d'obres per edificar l'hotel la donà l'exConsistori dia 5 d'agost de 1998. Els intents per aturar la construcció del camp de golf i l'oferta complementària es remunten a l'any 1991 quan la Comissió Insular d'Urbanisme declarà l'interès social; això va ser el 15 de novembre de 1991. Llavors, el PSM reaccionà d'immediat. El 27 de novembre de 1991, els nacionalistes presentaren un recurs d'alçada a la Comissió Insular d'Urbanisme contra l'esmentat interès social. Més tard, el 28 de març de 1992, el PSM optà per presentar un recurs contenciós administratiu. Però, el 4 d'agost del 1993 el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) el va desestimar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris