nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

L'EMT crearà tarifes combinades amb serveis municipals esportius i culturals

Se sancionarà molt durament els conductors que no respectin el carril bus i les aturades

Aparcar en alguna de les instal·lacions de l'Ajuntament de Palma serà recompensat amb viatges gratuïts amb els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports. Aquesta és una de les mesures que està estudiant el nou president de l'EMT, el regidor d'Economia i Hisenda a Cort, Pedro Àlvarez, per tal de potenciar el transport públic a Palma.

Una de les primeres mesures que està estudiant el nou equip directiu de l'empresa és fer un seguit de rebaixes en les tarifes per beneficiar els ciutadans. És el que Àlvarez anomena «tarifes combi» i que en tots els casos tenen un denominador comú: l'us de la targeta ciutadana. Així, en el primer dels casos, el pagament dels aparcaments amb la targeta donaria accés gratuït a tot el transport públic en l'entramat palmesà.

Però hi ha moltes més mesures. En els mesos que queden de l'any 1999 l'equip d'Àlvarez estudiarà l'us de les infraestructures municipals, tant les esportives com les culturals. L'objectiu serà reduir els preus del transport públic per desplaçar-se fins a palaus d'esports, piscines públiques i centres culturals en els períodes en què estiguin infrautilitzats.

On també augmentarà el control policíac serà a les aturades de bus. Tot i que l'estacionament hi és prohibit són molts els vehicles que ocupen aquests espais. «Ens creen un problema molt greu, perquè els ciutadans han de davallar a la calçada i això és perillós. També és molt dificultós l'accés dels invàlids als autobusos si no poden estacionar a les aturades».

El bitllet senzill i el centre ciutat

La reforma de la barriada de sa Gerreria, un dels projectes en el quals el consistori té més fe, suposarà la redimensió del nucli antic de Palma. Dels dotze mil habitants actuals, passarà a haver-n'hi seixanta mil. «Això ens obligarà a plantejar un increment important dels nostres serveis al centre de Palma amb vehicles petits, ecològics i que respectin les façanes i els monuments històrics. Serà cabdal donar un bon servei a aquests ciutadans» assegurà el regidor. Un altre dels punts importants és la davallada del preu senzill de l'autobús, actualment xifrat en 175 pessetes. Aquest és el preu més car de tot Espanya. Els estudis d'Àlvarez dictaminaran si en el futur es pot davallar el preu d'aquest bitllet. Tot apunta que sí, però haurem d'esperar per veure-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris