cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El servei de Neuroradiologia de Son Dureta ha intervingut ja 40 pacients des de la seva creació

El servei de neuroradiologia de Son Dureta ja ha intervingut 40 pacients des de la seva creació el mes de novembre de 1998; devers 120 pacients de les Illes Balears són actualment candidats a ser tractats amb les tècniques d'aquest departament de Neuroradiologia terapèutica, segons informaren ahir fonts hospitalàries.

Aquest nou servei permet Son Dureta "centre referencial de les Illes" evitar el trasllat dels pacients a la Península, com s'havia fet fins a la data esmentada. La neuroradiologia terapèutica "la que practica les intervencions anteriorment esmentades" s'ocupa de tractar determinades anomalies del sistema nerviós central, la major part d'elles vasculars. Aquests tractaments es realitzen per la via endovascular mitjançant l'acte conegut com «embolització». Aquest consisteix en una primera passa d'exploració "un mapatge" i, amb una petita punció a l'artèria femoral, es permet el pas d'un catèter fins la caròtida: dins aquest catèter, s'inserten d'altres "mil·limètrics" que arriben fins la lesió que es vol tractar. D'entre les més freqüents, destaquen l'aneurisma i les malformacions arteriovenoses; però també permet obrir artèries obstruïdes per l'arterioesclerosi.

La vessant diagnòstica d'aquest servei s'articula principalment mitjançant tomografies computeritzades,ressonàncies magnètiques i angiografies digitals que exploren mensualment 2.200 pacients.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris