algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Els pagesos rebran aquest setembre les primeres ajudes a causa de la sequera

Els productors de cereals, que han estat els més castigats, percebran 20 milions

75828

Els pagesos podrien rebre enguany fins a 40 milions de pessetes.

JOAN FÀBREGUES. Palma.
El pròxim mes de setembre els pagesos de les Illes Balears començaran a cobrar les primeres ajudes per la forta sequera d'enguany, que ha perjudicat greument el sector, després que els departaments d'Economia i Agricultura, Comerç i Indústria hagin arribat a un acord amb el Ministeri d'Agricultura. Els pagesos podrien arribar a rebre enguany fins a 40 milions de pessetes. Els primers beneficiar-se'n seran els productors de cereals, «ja que han estat els més castigats per la manca de pluges», afirma la directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich.

La mesura acordada passarà per anticipar les subvencions que es donen a aquests productors en concepte d'ajudes a la supercífie i que suposaran una partida de devers 20 milions de pessetes. «Intentarem que els qui es dediquen als cereals obtenguin aquestes partides les primeres setmanes del proper mes per tal de pal·liar el mal produït al camp tan aviat com sigui possible», diu Estelrich, anterior dirigent del sindicat Unió de Pagesos.

Les ajudes es tramitaran mitjançant el BBV, la Caixa Rurals i la resta de caixes de les Illes. A banda de l'anticipació dels ajuts, la Conselleria també està estudiant la possibilitat de donar enguany un préstec específic al qual es pugui acollir la ramaderia extensiva, els productors d'ovelles i cabres i els productors de cereals i llegums. Aquest préstec es concedirà d'acord amb els pressuposts d'enguany de la Conselleria i només se'n podran beneficiar aquells productors que estiguin assegurats al Pla nacional d'assegurança agrària.

Els pagesos tindran fins a cinc anys per poder pagar el préstec amb la circumstància que l'hauran de començar a finançar a partir del segon any. A més, no s'hi carregaran els interessos, ja que aquests estaran subvencionats. La idea de la Conselleria és que els productors tenguin una subvenció màxima de quatre milions per persona física. Els ramaders que tenguin ovelles o cabres tindran una ajuda de 2.500 pessetes per animal, mentre que aquelles que tenguin vaques rebran 25.000 pessetes per cap.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris