algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Josep Oliver: «La taxa turística no aturarà el consum de recursos»

El màxim representat de la Caeb recorda al Govern que «ja pagam suficients imposts»

Josep Oliver Marí, president de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (Caeb) i empresari que gestiona cinc hotels a l'illa de Mallorca, reflexiona sobre com repercutirà en el món empresarial illenc el nou tarannà que vol imprimir el Govern d'esquerra i progressista, com també sobre la negativa generalitzada a la taxa ecoturística per part de les més de seixanta organitzacions que formen la Caeb i que representen desset mil empreses de tot l'Arxipèlag balear.

A continuació els oferim una petita part de l'entrevista que apareix avui a l'edició de paper de Diari de Balears:

"Hi ha nerviosisme en el món empresarial de les Balears amb aquest nou Govern d'esquerra i progressista?
"No hi ha ni nerviosisme ni inquietud generalitzada.

"Això vol dir que les patronals es mantenen neutres davant un canvi històric en la ideologia del Consolat de la Mar?
"El fet que hi hagi calma, no vol dir que no se segueixi amb molta cura el canvi polític. Realment, entre els empresaris es respira expectació davant les noves àrees de composició del Govern, més conselleries de les que hi havia anteriorment, la seva ordenació interna i, sens dubte, hi ha una expectació molt important pel que fa al desenvolupament dels distints programes preelectorals de les diferents formacions que componen l'Executiu. Ara cal esperar que passi aquest període de presa de possessió, perquè comencem a veure les mesures pròpies que adopta com a Govern.

"Aquesta gran parcel·lació de l'organigrama del Govern Antich, suposarà més burocràcia a l'hora de dirigir-vos a l'Administració?
"El sector empresarial sap que quan els governs canvien, com ocorregué en el passat, encara que eren del mateix partit, sempre hi ha modificacions i concentracions a una mateixa Conselleria. Però l'empresari el que troba que seria desitjable és que d'una vegada per totes se sàpiga quins sectors seran regits per conselleria pròpia i quins rams n'estaran adscrits. A més, nosaltres apostam perquè totes les comunitats autonòmes tenguessin les mateixes conselleries, ja que això provoca desconcert per part de l'empresariat que té dependència directa d'aquestes àeres governatives.

"De tot allò que han proposat els diferents partits que formen l'Executiu hi ha qualque cosa que sigui de l'interès dels associats a la Caeb?
"M'és molt difícil de contestar, perquè al llarg de les campanyes electorals es diuen moltes coses, que després hem de veure com es materialitzen. A més, hem d'esperar aquest programa de Govern, ja que tots els socis del Govern han hagut de renunciar a qualque projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris