cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

El PSIB intentarà imposar la presidència i la direcció general de Sa Nostra

Només UM pot posar obstacles a un procés d'elecció que es tancarà al final de septembre o a principi d'octubre

El PSIB farà valer la seva condició de força majoritària en els ajuntaments i consells insulars representats a l'assemblea general de la Caixa de Balears, Sa Nostra, per aconseguir la presidència i la direcció general de l'entitat financera.

El procés obert després de la dimissió d'Antoni Marí com a president de Sa Nostra ha creat una expectació que, en teoria, no hauria de ser tal, ja que els relleus en els organigrames de les caixes d'estalvis estan perfectament definits en els seus estatuts i en la LORCA (Llei Orgànica Reguladora de les Caixes d'Estalvis), i només certes intrigues i ambicions poden alterar o desvirtuar els canvis a les cúpules.

De fet, les caixes d'estalvi d'Aragó ja han modificat el seu organigrama després de les eleccions del 13-J. Aquesta comunitat va viure un període de negociacions de pacte de govern semblant al de les Balears. El nou Govern aragonès, també de caire progressista, es constituí després del de les Balears, però ha solucionat de manera ràpida i efectiva els relleus directius a les caixes d'estalvi. El mateix es pot dir d'Astúries, on igualment s'ha registrat un canvi de color polític del poder. A Canàries sí hi ha hagut problemes. PSOE i PP s'han posat d'acord per repartir-se, respectivament, la presidència i la direcció general de la Caja Insular per tal d'ofegar Coalició Canària.

En el cas de Sa Nostra, Antoni Marí fou substituït pel vicepresident primer, Joan Moncades, que representava l'Ajuntament de Porreres. Aquest, emperò, fou cessat com a tal despús-ahir i ha passat a ocupar la presidència interina de la caixa d'estalvis el que era vicepressident segon de Marí i primer de Moncades, Manuel Gistau, que és un dels representants dels impositors o clients de l'entitat.

Gistau serà l'encarregat de convocar la nova assemblea general de Sa Nostra després que ajuntaments i consells insulars designin els seus nous representants, o els mantenguin, en funció dels resultats de les eleccions del 13-J. Pel que diuen els estatuts de Sa Nostra, és pràcticament impossible que l'assemblea pugui ser convocada abans del 15 de setembre, la qual cosa fa pensar que la reunió del nou òrgan se celebrarà durant la segona quinzena del mateix mes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris