algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Denuncien abocaments en el torrent Gros

La ruptura d'una arqueta de la xarxa de clavegueram omplí d'aigua fecal diversos metres del llit

El deficient estat en què es troba la xarxa de clavegueram de Marratxí ha causat la ruptura d'una arqueta i el conseqüent abocament d'aigües residuals al torrent Gros, just a l'altura del centre pedagògic de sa Cabana Es Liceu. A partir d'aquest indret concret i bastants metres avall, el llit del torrent apareix ple de porqueria.

Segons els veïns de la zona, que varen ser els primers a denunciar les fortes olors procedents dels abocaments, feia ja tres dies que rajaven aigües fecals per l'arqueta. Els veïns aprofitaren per fer pública la seva protesta perquè aquesta barriada ensuma «desagradables olors durant tot l'any», imputades al rebuig de l'escorxador industrial d'aus que està situat ben devora el pati on juguen els nins de pàrvuls des Liceu. Així mateix, asseguren que quan plou l'aigua aixeca les comportes del clavegueram i la brutícia inunda el carrer Gómez Ulla i els seus voltants.

Segons el regidor d'Esquerra Unida de l'Ajuntament de Marratxí, Miquel Rosselló, l'abocament d'aigües fecals al torrent Gros no és un fet aïllat «sinó que s'ha repetit aquí mateix fa pocs dies, quan hi va haver les darreres pluges, i també n'hi va haver d'altres a Son Ramonell». En opinió de Rosselló, aquests fets «demostren el que fa estona denunciaven des d'EU: que la xarxa de clavegueram és deficitària i insuficient».

D'altra banda, des d'EU han verificat que l'escorxador avícola compta amb un expedient obert a la Conselleria de Sanitat per denúncies fetes amb anterioritat i que encara no s'han resolt.

Respecte dels abocaments, cal dir que la Guàrdia Civil de Seprona, alertada pels veïns, es va personar al lloc dels fets per mirar d'esbrinar d'on provenien els abocaments.

Segons els responsables del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Marratxí, «es tracta d'un accident i no d'un abocament il·legal», ja que des de Seprona informaren que els abocaments es produïen per la ruptura de la xarxa de clavegueram.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris