algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

El passeig més car per metre quadrat

La constructora demana 500 milions en extres, quan encara no ha resolt les deficiències de l'obra

Un comerciant que té tenda a la primera línia l'altre dia comentava a un veí seu que «ara per ara, el Port d'Alcúdia compta amb el passeig més car per metre quadrat que mai no s'ha construït a l'Illa». D'entrada l'afirmació del comerciant pot semblar exagerada, però després, si s'analitza amb cura la relació qualitat-preu, es veu perfectament com ell pot tenir tota la raó.

El passeig marítim del Port d'Alcúdia es va fer a la correguda. Les eleccions es trobaven passada la cantonada, com aquell que diu, i les obres del pla Mirall no eren acabades. Les empreses subcontractades per Dragados y Construcciones S.A., fins i tot, instal·laren focus perquè els picapedrers poguessin fer feina de nit i de dia. Torns de vuit hores s'alternaven per poder cobrir així les 24 hores i complir amb uns terminis que de per si s'havien incomplit i pels quals ningú no demanà responsabilitats. Allò que feien de nit, de dia ho tornaven a desfer perquè estava malament.

Però el 13-J s'acostava i s'havien d'entregar les obres. No perquè la temporada turística ja estàs ben damunt, sinó per «complir» amb l'electorat. Per això mateix, l'embelliment del passeig, també les obres de sanejament, s'acabaren de mala manera. Les juntes de les rajoles mai no es varen fer. Moltes de fustes es cruiaren ja quan les fixaven, també les rajoles es trencaren quan els mateixos camions de l'empresa constructora travessaven el passeig d'un costat a l'altre per transportar el material. Ara, els desperfectes encara continuen ben igual.

A la zona que hi ha just devora l'entrada del club nàutic Alcudiamar, la xarxa de clavegueram rebentà perquè el passeig s'hagué d'enrajolar sense poder llevar l'antiga estació impulsora i sense poder canviar les canonades. Això sí, estava previst que el passeig es tornaria a alçar un altre cop pel mes de novembre per llevar l'estació impulsora i acabar d'instal·lar la nova xarxa de clavegueram. Ara, els comerciants ja han batejat la ruptura del passeig, són les «ufanes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris