algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Denuncien les acampades il·legals a les finques rústiques de Menorca

Juan Valero, accionista majoritari de la societat Fastfor "hereva dels béns del comte de Torre Saura", ha denunciat davant el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Menorca les acampades il·legals que es realitzen a les finques de la seva propietat.

Segons han explicat portaveus de Fastfor, els fets denunciats s'han estat repetint durant aquest estiu a les finques des Banyul-Bellavista, situades just devora la platja verge de Son Saura (Ciutadella), i a l'albufera de Fornells (es Mercadal).

En la denúncia interposada per Valero s'afirma que «es registren situacions pròximes a la instal·lació de cabanes» des que es varen eliminar els peatges per accedir a les platges no urbanitzades.

Fastfor destaca que aquestes activitats «estan totalment prohibides a les àrees naturals d'especial interès, protegides per la Llei d'espais naturals, fora de les zones acondiciades i autoritzades per a aquesta finalitat».

La societat propietària dels béns de l'anterior comte de Torre Saura explica que «després de la firma del conveni amb la Direcció General de Costes, vàrem accedir a retirar el peatge a Son Saura com un gest de bona voluntat».

A continuació, destaca que «Costes encara no ha executat l'opció de compra i no s'ha adaptat cap mesura per evitar la massificiació a la platja natural ni els abusos a l'àrea natural».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris