algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

El jutjat d'instrucció 10 de Palma es va col·lapsar divendres en ser-hi presentats devers quaranta detinguts

El jutjat d'instrucció número 10 de Palma es va veure col·lapsat divendres a causa de la massiva afluència de detinguts que varen ser presentats per les diverses forces de seguretat davant del magistrat que es trobava de guàrdia en aquell moment. Devers quaranta delinqüents varen ser arrestats des del dematí fins ben passada la mitjanit, moment en què l'anar i venir constant s'aturà.

En la majoria dels casos, els individus que eren entregats a l'autoritat judicial eren autors de faltes i petits delictes de la naturalesa de furts, robatoris, atracaments i alguna agressió. També foren presentats alguns conductors ebris i persones que foren localitzades després d'haver estat llargament reclamades per causes obertes amb molta d'anterioritat.

Aquestes dades són inhabituals a Palma, ja que, sense anar més lluny, ahir el nombre de detinguts se situà al voltant de la vintena, xifra que segons els funcionaris del jutjat número 1, que va estar de guàrdia fins a les nou del dematí d'avui, ja va ser molt més elevada que de costum.

Gairebé tots aquests individus que han estat privats de llibertat compten ja amb llargs historials delictius, i recorren sempre, per provar de complicar la tasca policíaca, a sol·licitar l'habeas corpus, que obliga les autoritats a entregar els detinguts al magistrat abans de dur-los als calabossos.

Aquest és un dels drets de les persones que són arrestades, i el poden exercir si consideren que la intervenció dels agents ha estat irregular. Pràcticament sempre, el jutge corresponent deixa el presumpte malfactor en mans dels funcionaris que l'han arrestat, per la qual cosa no els ha servit de res fer aquesta demanda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris