algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

La manca de mitjans obliga a crear plans d'emergència d'inundacions i incendis

Les dotacions humanes i materials són insuficients en el cas de sinistres simultanis

El Consell de Govern aprovà ahir, a proposta de la Conselleria d'Interior, l'elaboració de plans d'emergència especial de risc d'inundacions i d'incendis forestals, tal com preveu la norma bàsica de Protecció Civil. La redacció d'aquests plans, que són considerats prioritaris pel Govern de les Illes Balears, correspon a la Conselleria de Medi Ambient i la coordinació es farà des de la Conselleria d'Interior.

Aquests plans d'emergència hauran de tenir en compte els següents aspectes: anàlisi del risc, èpoques de més perill, criteris operatius que es puguin posar en marxa, mesures d'intervenció, instruments de coordinació, mitjans i recursos disponibles, estructura de comandament i organització dels dispositius davant una emergència.

Després del Consell de Govern, la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló (Els Verds), explicà que «volem oferir una garantia absoluta de seguretat i de protecció a residents i visitants. En aquest sentit, ens hem trobat un buit que cal solucionar durant els propers mesos».

Rosselló destacà que aquesta situació de mancança fou palesa durant l'incendi del darrer cap de setmana en el Puig de Galatzó: «No disposam de mitjans. Els efectius desplaçats en el sinistre de Galatzó deixaren la resta de les Illes sense cobertura. No hi ha personal suficient per atendre dos incendis simultanis. Per aquest motiu, consideram necessari engegar un pla de xoc que garanteixi una dotació mínima. A Menorca i a les Pitiüses no hi ha tècnics d'aquest tipus d'actuacions. A més, volem que cada illa disposi dels seus propis mitjans aeris. Actualment, a Menorca no hi ha cap avió permanent. A l'incendi del Galatzó, els avions tardaren una hora a arribar-hi perquè havien anat a Menorca per un altre sinistre. Calen més brigades d'extinció. No pot ser que els efectius forestals lluitin contra un incendi 15 hores seguides».

Recuperar el servei públic  

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló (Els Verds), indicà ahir que el Govern prescindirà del sistema de subcontractacions d'empresas privades per al servei de prevenció i extinció d'incendis, engegat per l'anterior executiu del PP. Segons Rosselló, «aquesta feina ha de ser desenvolupada per personal públic i controlada per l'Administració. Esperam que així sia a partir de l'any que ve. A més, amb un servei públic, milloraran les condicions dels treballadors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris