cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

El sector turístic menorquí pagarà l'ecotaxa si el Govern no l'aplica

Proposa un canon per turista de 500 pessetes que suposarien 500 milions anuals

61448

El conseller de Turisme i els seus col·laboradors.

El nou Executiu de les Illes Balears prepara una completa revisió i replantejament del Centre Balears Europa, un organisme amb participació del Govern, la Cambra de Comerç i caixes d'estalvis com Sa Nostra, que suposa la representació del sector empresarial de les Illes a Brussel·les i que els nous dirigents volen «dinamitzar».

Un dels «pesos pesants» del PSIB fins aquesta legislatura "l'expresident de la comissió mallorquina d'urbanisme, Francesc Quetglas" és el nou responsable gerent d'aquest centre, en substitució de Cristòfol Soler, l'expresident del Govern a qui es va facilitar aquest càrrec dotat amb vuit milions de pessetes anuals després del «cop d'estat» que el retirà de l'Executiu. Quetglas cobrarà dos milions menys de pessetes a l'any.

L'exucedista inicià ahir les seves funcions "just 24 hores després d'haver signat el seu contracte" amb una entrevista amb el conseller d'Economia, Joan Mesquida, per tal de donar a conèixer les seves perspectives de creixement d'aquest centre que fins ara, segons fonts pròximes a l'Executiu, no ha respost a les expectatives per les quals fou creat i arribà a ser conegut com el «centre d'acollida per a polítics».

De fet, la seu central del Centre Balears Europa a Brussel·les té com a objectiu donar suport als comerciants i empresaris illencs que es volen llançar a l'«aventura europea»; però l'anterior Govern no acostumà a publicar els resultats de la gestió d'aquest centre, més esmentat a les Illes per concedir un petit seguit de premis anuals "de periodisme i de joves estudiants", fer algunes campanyes per l'entrada en vigor de l'euro... i pagar sous. L'any 1997, l'actual conseller de Treball, Eberhard Grosske, preguntava a la portaveu parlamentària popular, Maria Salom, «com és possible que faci feina al Centre Balears Europa, on mai no se l'ha vista, i es dediqui a altres coses?»

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris