algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Menorca serà pionera en aplicar la taxa ecoturística el gener del 2000

La proposta, molt ben acollida per la Conselleria, ha partit del sector turístic

L'illa de Menorca serà la «zona pilot» on s'aplicarà la «taxa ecoturística de manera immediata» a petició del sector turístic menorquí. El conseller de Turisme, Celestí Alomar, i el seu equip de treball s'entrevistaren ahir amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, la socialista Joana Barceló, l'Associació d'Hotelers de Menorca, Foment de Turisme, l'Associació d'Agències de Viatges i la Pime Menorca. En el decurs de la reunió, l'empresariat menorquí llançà l'oferta que deixà «sorprès» el socialista, tot i que la rebé amb «satisfacció».

L'aplicació pionera d'aquest tipus d'impost a l'Estat espanyol s'emmarca dins la catalogació de Menorca com a reserva de la biosfera que li atorga la Unesco i ha estat possible gràcies a l'acord aconseguit entre la presidenta del Consell de Menorca i els empresaris menorquins.

A la fi, el conseller de Turisme hi ha trobat no tan sols una resposta positiva, sinó un camp d'aplicació. És per això que a partir de la setmana vinent el conseller de Turisme, Celestí Alomar, i el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, iniciaran la planificació i el disseny definitiu del «model» de taxa ecoturística que s'implantaria «per trams» a partir de l'1 de gener de l'any 2000 a Menorca i que més tard «es farà extensiva a la resta de les Illes», remarcà Alomar. A més, el conseller d'Hisenda es desplaçarà a Menorca per estudiar la fórmula d'aplicació de l'ecotaxa conjuntament amb el sector turístic de l'Illa.

Aquesta prova pilot que es durà a terme a principis de l'any vinent deixarà palesa de quina manera s'utilitzen els doblers recaptats per «recuperar el medi ambient, comprar espais naturals i remodelar les zones turístiques», les tres finalitats per les quals es crearà la taxa ecoturística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris