muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Els empresaris agrícoles demanen rendibilitat per no vendre finques

Antich proposa un augment del consum de productes autòctons

Representants de la Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB), encapçalats pel seu president, Fernando Dameto, s'entrevistaren ahir en el Consolat de la Mar amb el president del Govern, Francesc Antich (PSIB).

La principal reivindicació dels empresaris agrícoles davant el president fou la rendibilitat del sector com a mesura de fre a la venda de finques. A la sortida de la reunió, Fernando Dameto declarà que «el procés de venda massiva de finques ens preocupa i així ho hem plantejat al president, qui ha manifestat que comparteix la mateixa inquietud. Nosaltres li hem exposat que l'única solució és aconseguir la rendibilitat de l'agricultura i de la ramaderia, i així assolir una mínima equiparació amb els altres sectors econòmics».

Dameto precisà que «en parlar de la venda de finques, sembla que només ens referim a les grans possessions, però el problema també afecta les petites parcel·les. Unes i altres ens preocupen per igual. Si els pagesos i els ramaders obtenen unes rendes suficients, és ben segur que el procés de venda s'aturarà o, almenys, reduirà el seu ritme».

El president de la FARB indicà que «Francesc Antich ens ha indicat que el nou Govern prendrà mesures concretes per afavorir el sector primari, però ara és encara massa prest per tenir-les perfilades. De tota manera, sí ens ha comentat que una de les línies a seguir seria l'augment del consum de productes autòctons».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris