algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Troben un artefacte a l'Esclot que pot haver provocat el foc del Galatzó

Tres individus sospitosos han estat interrogats pels investigadors del cas

El Seprona (Servei de Protecció de la Natura) de la Guàrdia Civil ha trobat un artefacte als voltants de l'Esclop, lloc on s'inicià el terrible incendi declarat diumenge a la zona de Galilea i el puig de Galatzó que calcinà devers 150 hectàrees de massa forestal i destruí dues cases particulars de la localitat de Puigpunyent. Amb quasi tota seguretat aquest artefacte va ser el que provocà el sinistre.

L'aparell era de fabricació casolana, i va ser col·locat en un punt estratègicament situat per aconseguir que les flames s'estenguessin el més aviat possible. La troballa confirma la primera hipòtesi que formulà l'institut armat, que inicialment ja apuntà que l'incendi havia estat provocat.

En relació a aquest fet, han estat interrogades tres persones, joves tots ells, que es trobaven a la zona en el moment en què es declarà l'alarma. Les explicacions oferides per aquests individus no han acabat de convèncer els investigadors, que tenen motius per sospitar que algun d'ells podria tenir alguna cosa a veure amb els tres focus que donaren inici a la catàstrofe.

Així i tot, des de la 313 Comandància no es va voler confirmar ni desmentir cap d'aquests extrems, ja que s'ha ordenat que tots els detalls de la investigació es duguin en el més absolut secret. Tot just detectar-se el foc, els funcionaris de la Guàrdia Civil tancaren hermèticament tot el sector, i identificaren cadascun dels excursionistes i veïns que es trobaven a la zona, sempre en estreta col·laboració amb la Policia Local d'Andratx i Calvià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris