nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

El Consell Insular ha restaurat quasi 80 molins en els darrers quatre anys

L'Administració, amb l'ajuda d'altres institucions, hi ha invertit 150 milions

El Consell Insular de Mallorca, a través de l'àrea de Promoció de l'Economia i Ocupació, ha restaurat 77 molins de Mallorca en els darrers quatre anys, dels quals més de la meitat pertanyen a Palma. Un total de 72 d'aquests molins són d'aigua i només cinc són fariners. El pressupost aproximat que ha dedicat el Consell de Mallorca en aquests quatre anys, allò que ha estat la darrera legislatura (1995-1999), ha estat de 150 milions de pessetes.

La nova responsable de Promoció de l'Economia i Ocupació del departament que s'ocupa de la restauració de molins i vicepresidenta del CIM, Maria Antònia Vadell (PSM), ha manifestat la intenció «de donar continuïtat i impuls a la restauració d'aquest important patrimoni mallorquí».

S'ha de tenir en compte que algunes restauracions han estat de caràcter arquitectònic i d'altres únicament de les parts mòbils que conformen la seva maquinària. La restauració s'ha duit a terme en diferents programes en els quals han participat el Ministeri de Turisme, empreses turístiques, l'Inem i Aena. Fins a 13 municipis de l'Illa s'han vist afavorits per aquests programes.

A la ciutat de Palma s'han restaurat 49 molins, 48 dels quals són per treure aigua i tan sols un és fariner. A molta distància de Palma, el segon municipi amb més molins restaurats és Muro, amb un total de 7, tots d'aigua. A continuació els segueix Campos amb cinc molins; ses Salines (3); sa Pobla, Manacor, Porreres, Son Servera (2), i Montuïri, Sant Joan, Pollença, Sencelles i Andratx (1).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris