cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Zontur reivindica que l'ecotaxa s'implanti primer en altres sectors que no sigui l'hoteler

Sols ho acceptaran si s'aplica amb les taxes aeroportuàries

L'Agrupació Hotelera de las Zones Turístiques d'Espanya (Zontur) assenyalà ahir que l'impost de l'ecotaxa a les Balears hauria d'implantar-se a altres sectors abans que en el de l'hoteleria, «com per exemple a les empreses de lloguer de cotxes, segons declarà el secretari general de Zontur, Felipe Gaspart.

L'ecotaxa és l'impost que el Govern de les Illes Balears estudia implantar en el sector turístic per conservar i protegir els espais naturals de l'Arxipèlag balear, ja que actualment la gran demanda de turistes exerceix una fort impacte a l'ecosistema. Abans de l'aceptació d'aquest impost, les Federacions d'Empresaris d'Hoteleria de Mallorca, Menorca i les Pitiüses han d'estudiar els projectes, ja que segons indicà Gaspart, «ha d'existir un consens entre els hotelers i el Govern».

Així mateix, Gaspart assegurà que els empresaris de l'hostaleria no assumiran les despeses d'aquest nou impost, per la qual cosa el mateix podria repercutir en un augment de les tarifes. «La repercussió seria major en els majoristes, els quals haurien d'elevar els seus preus», afegí.

El secretari general de Zontur, Felipe Gaspart, indicà que l'impost ha d'estar justificat en projectes mediambientals, en infraestructures que protegeixin l'entorn i els espais naturals. A més, estimà que per a la nostra aprovació la quantia no ha de ser excessiva i s'ha de conèixer com s'implantarà i es vendrà, ja que si es realitza a través de les taxes aeroportuàries, els hotelers no s'hi oposarien.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris