algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Sanitat demana a Madrid que no «imposi» fundacions als hospitals balears d'Insalud

Desconfien que la gestió de Son Dureta es modifiqui abans que no sigui transferida

La consellera de Sanitat, Aina Salom, llançà ahir una crida pública a l'Insalud: «No volem la imposició de noves fórmules de gestió "la fundacional" als centres hospitalaris de les Illes que encara depenen de l'Insalud, mentre no sigui transferida l'assistència sanitària». D'aquesta manera, el Govern balear pren un posicionament fort contra les pressions de l'Executiu central i la delegació de l'Insalud balear perquè la Junta de Son Dureta accepti la transformació de la seva gestió en una fundació pública, seguint les directrius del Partit Popular per solucionar la despesa de sanitat.

Aina Salom expressà aquest rebuig en la seva primera aparició oficial per als mitjans de comunicació i després d'haver mantingut converses informals amb el director territorial d'insalud, Javier Rodrigo de Santos, qui no pogué orientar sobre el tema la nova consellera en els dies immediats a la seva presa de possessió, però sí insistí públicament sobre els avantatges que suposaria per a l'hospital de Son Dureta assolir una gestió fundacional. Aquests avantatges són, bàsicament, la capacitat de reinvertir íntegrament els doblers rebuts en el mateix centre i la capacitat de subscriure operacions de crèdit sense necessitat de supervisió governamerntal immediata.

Salom recordà ahir que el programa del Pacte de Progrés incloïa el compromís d'una sanitat pública amb gestió pública, i explicà que encara «no veim clar el sistema de fundacions, que no ha demostrat ser millor que altres models públics de gestió i permet en canvi determinades perversions» del sistema, com són ara les privatitzacions "els sindicats denuncien aquest sistema de gestió per suposar una privatització d'amagat" així com l'alienació del patrimoni, atès que aquest depèn íntegrament de l'hospital i no de les institucions.

Salom explicà igualment que el futur de la Fundació Hospital de Manacor passarà per l'establiment de «línies de millora» "no aclarí quines" quan la Conselleria passi a fer part del patronat d'aquest centre. En qualsevol cas, la consellera insistí que la prioritat del seu departament és la transferència competencial de les àrees que fins ara depenen de l'Insalud: en aquest sentit, explicà que el seu departament encara té per estudiar nombrós material provinent de l'equip de govern anterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris