algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

El Govern revisarà el conveni signat amb Gesa per dur gas natural a les Illes

La consellera Misericòrdia Ramon aposta per potenciar les energies renovables

La Conselleria d'Energia i Innovació Tecnològica potenciarà les energies renovables i les integrarà en el pla balear del sector. Això implica una revisió del conveni que signà l'anterior Govern (del PP) amb Gesa i Gas Natural per al subministrament. Així ho manifestà ahir la consellera, Misericòrdia Ramon, durant la roda de premsa de presentació de l'equip del seu departament, amb Carles Bona com a director general d'Innovació Tecnològica i Enric Tortosa com a secretari del pla R+D (Recerca + Desenvolupament). Queda pendent el nomenament del director general d'Energia.

Misericòrdia Ramon apuntà que «pel que fa a l'energia, ens hem trobat amb un servei que disposa únicament d'un titulat i d'un auxiliar administratiu. Amb aquests mitjans no es pot dur endavant un pla energètic. És per això que hem d'estudiar i dissenyar un pla que per a nosaltres és prioritari».

Com es recordarà, una de les darreres actuacions de l'anterior Executiu autonòmic fou l'aprovació d'un conveni signat a tres bandes entre el Govern, Gesa i Gas Naturals per al proveïment energètic de les Illes. En funció d'aquest conveni, les tres parts integrarien una empresa mixta que realitzaria un estudi de desenvolupament del sistema de proveïment, en vaixells, de gas natural a les Illes, la major part del qual seria transformat en electricitat. El projecte estudiaria la viabilitat tècnica i econòmica del projecte de gasificació i les dues alternatives existents per a la ubicació de la futura terminal de recepció (el dic de l'Oest del Port de Palma o bé el litoral de Llucmajor).

Els tres promotors de l'acord es varen comprometre a invertir 90 milions de pessetes per elaborar el projecte de gasificació i realitzar els estudis previs pertinents, amb la idea d'aconseguir finançament europeu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris