algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

La unanimitat del Consistori acorda reclamar la compra des Canons

L'adquisició, a més de preservar l'indret, evitaria la pèrdua de Betlem

La unanimitat de tots els grups municipals que integren el Consistori reclamen la compra des Canons com a millor opció per assegurar la seva protecció. Així es va acordar a la comissió informativa realitzada dilluns arran d'una esmena presentada pel Partit Popular a la proposta ja anunciada del nou equip de govern (IA i PSOE).

El motiu de l'ampliació de la proposta originària, en què sols es reclamava al Parlament la seva protecció integral, obeeix al fet que el poble perdria la propietat de les cases de Betlem. Aquestes edificacions foren cedides a l'Ajuntament com a compensació per l'execució del projecte urbanístic aprovat l'any 1992 en el qual es permetia la construcció de 6.000 places turístiques a aquest indret litoral. L'extensió dels terrenys municipals és de 93 quarterades i les cases de Betlem han estat objecte de diverses inversions públiques per habilitar-les als seus usos, centrats principalment en zona d'acampades i trobades dels artanencs.

A més de perdre la titularitat de Betlem, en la seva esmena el PP també apunta que si sols es desclassifica el sector, les institucions necessàriament haurien de fer front al pagament d'indemnitzacions a la promotora per haver-li retirat o minvat el dret urbanístic.

Per contra, si es compra es Canons, els terrenys passarien a ser automàticament de propietat pública i no s'haurien de tornar les cases de Betlem. Un altre avantatge destacat pel portaveu popular, Jaume Sureda, és que fins i tot el Govern podria promoure la seva declaració com a parc natural. D'aquesta manera, se superaria el nivell de protecció previst, com a àrea natural d'especial interés (Anei), per la màxima preservació fixada a la llei d'espais naturals (Len).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris