cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Hisenda es planteja aplicar un cànon a tota aquella empresa que contamini

En concret, l'Impost sobre instal·lacions que incideixen en el medi ambient

El conseller d'Hisenda i Pressupost, Joan Mesquida, s'està rellevant com la persona més compromesa amb el medi ambient de l'actual Govern de les Illes Balears, ja que es planteja ampliar l'aplicació de l'Impost sobre instal·lacions que incideixen en el medi ambient (Isincema) «a més empreses».

L'Isincema recaptarà enguany uns 3.000 milions de pessetes. La Conselleria d'Hisenda i Pressuposts «analitzarà perquè afecta tan poques empreses, quan hi ha una gran quantitat d'aquestes que incideixen» negativament sobre el medi ambient i «no són incloses en l'Isincema».

Sens dubte, Joan Mesquida fa seu el lema «qui contamini que pagui». És per això que «s'ha de plantejar la seva aplicació i ampliació, per així continuar sent una destinació turística previlegiada». Davant els més que probables nervis que aquesta nova iniciativa pot suposar entre els empresaris i les seves respectives patronals, el conseller d'Hisenda anuncià que «s'ha de dissenyar una solució al problema mediambiental sobre la imposició d'unes quantitats petites que no faci perillar cap sector».

A més, el socialista Joan Mesquida assegurà que el Tribunal Constitucional havia aixecat la inconstitucionalitat que pesava sobre l'Impost d'instal·lacions que incideixen sobre el medi ambient (Isincema).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris