algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Matas inicia la seva oposició demanant explicacions per la crema d'una bandera espanyola

Denuncia una situació que «recorda» la 'kaleborroka' basca

Jaume Matas ha iniciat la seva oposició al Govern amb una comanda d'explicacions públiques al president Antich pels «sucessos» relacionats amb la desaparició de la bandera nacional a la Diada eivisssenca que tingué lloc el 8 d'agost passat; més concretament, Matas arribà a demanar d'Antich la «desqualificació» de Pilar Costa per haver justificat l'absència del símbol espanyol. De fet, des del Consell pitiús ahir es féu pública «la més enèrgica condemna» a aquests esdeveniments.

Com s'ha ocupat de ressenyar àmpliament la premsa d'abast nacional, la bandera d'Espanya no presidí els actes de la Diada perquè el pal corresponent s'havia cremat la nit abans en un acte vandàlic; en l'emergència, el Govern pitiús decidí donar prioritat als símbols locals i prescindir del nacional. Es donà la circumstància que una processó posterior només emprà els símbols locals, fet que va atreure l'enuig del PP.

Ara, el cap de l'oposició considera necessària una «definició» en el posicionament del president de les Illes, atès que les seves declaracions al voltant de la desaparició de la bandera espanyola en un acte oficial han estat suposadament contradites per la presidenta del Consell, Pilar Costa.

Mentre que Antich considerava aquesta absència una «errada», la presidenta negà que fos necessària la bandera, ja que la Diada és un acte estrictament local, segons la interpretació que Matas féu ahir en anunciar una interpel·lació parlamentària si la resposta pública d'Antich no és «satisfactòria». El fet que la bandera no onejàs per haver estat cremada "de fet, allò que es cremà fou el seu pal" fou emprat per Matas per recordar els esdeveniments ultranacionalistes «habituals» a les «festes» del País Basc i la «kaleborroka»; Matas acceptà que la desaparició del símbol centralista és «una qüestió menor» "coincidint amb Antich", però que «a poc a poc no voldríem que fos major».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris