algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

Les pensions no contributives seran més generoses que no les andaluses

Els possibles perceptors arriben a unes 10.350 persones i 600 famílies mallorquines

Les pensions no contributives (PNC) de les Balears, que es tiraran endavant des de la futura Conselleria de Benestar Social, «seran més generoses i beneficioses que les andaluses», indicà la consellera in pectore Fernanda Caro. A més, apuntà que els «possibles perceptors» se situaran al voltant de les 10.350 persones i 600 famílies mallorquines.

La proposta, que ha posat en marxa la Junta d'Andalusia, afecta les pensiones assistencials englobades en el FAS (Fons Assistencial Social) i la Lismi (Llei d'integració social del minusvàlid), que suposa un ajut anual de 51.000 pessetes repartides en quatre quotes, i les pensions no contributives, que impliquen una ajuda anual de 9.000 pesetes entregades en una sola partida. Aquesta iniciativa fou qualificada per la futura consellera de Benestar Social «com a postiva, però establerta a la baixa».

És per això que Fernanda Caro anirà més lluny i equipararà aquests tipus de pensions al salari mínim interprofessional (SMI). «Per tant, es constituirà una «comissió entre Benestar Social i Hisenda per fixar l'increment percentual de manera que les PNC i l'SMI s'acostin progressivament».

Així mateix, la responsable de Benestar Social anuncià que els «possibles perceptors» d'aquestes millores en les pensions no contributives i assistencials seran les 1.279 persones «que viuen amb 24.935 pessetes» del Fons Assistencial Social (FAS); les 1.083 perceptores que «cobren gràcies a la Llei d'integració social del minusvàlid (Lismi); els 7.988 acollits a les PNC en els conceptes de vellesa i invalidesa o les 600 famílies mallorquines que accediren al salari social de 42.000 pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris