algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Antoni Marí, president de Sa Nostra, presenta la seva renúncia

Joan Moncades, vicepresident, s'encarregarà de la presidència com a màxim tres mesos

El president de la Caixa de les Balears Sa Nostra, Antoni Marí Ramon, va presentar ahir la seva renúncia «a la designació del Consell Insular d'Eivissa i Formentera com a representant d'aquesta institució als òrgans de govern de Sa Nostra. Aquesta renúncia comporta el cessament en el càrrec de president», segons explicà en una nota informativa.

Pilar Costa, presidenta progressista del Consell pitiús, afirmà ahir que l'actuació de Marí ha estat «immaculada, honesta i transparent». També explicà que Marí li havia manifestat el seu desig de renunciar, tot i tenir un any més de mandat, per la nova corelació de forces en el si de l'entitat després de les eleccions locals i autonòmiques.

De fet, Marí ha encapçalat l'entitat creditícia aquests últims tres anys amb el suport del Partit Popular. Ara que Sa Nostra es prepara per viure un procés de renovació en els òrgans de govern, que donarà entrada a un bon nombre de representants progressistes, el president hauria quedat en una situació de previsible minoria. Conforme als resultats del 13-J, els canvis també podrien afectar altres càrrecs directius de Sa Nostra, tot i que aquests no són «polítics», sinó «professionals».

L'elecció del pròxim president de Sa Nostra s'haurà de poduir, com a data límit, aquest novembre. Mentrestant, el càrrec «en funcions» serà ocupat per l'actual vicepresident, Joan Moncades. Marí s'acomiadà ahir amb un comunicat de «tots» els empleats de Sa Nostra. Ressaltà que va ser «el primer president pitiús», fet que representa «un repte d'especial significat», ja que «podia constituir una baula vàlida per a la consolidació de «Sa Nostra» com a gran entitat a totes les Balears». Encara assumint aquest repte, l'expresident de Sa Nostra afegí que aquesta «responsabilitat que m'era adjudicada no em fermaria mai al càrrec ni un minut més del convenient, mantenint al llarg del temps voluntat de servei a la institució dins la seva independència i universalitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris