algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Agricultura vol augmentar la renda dels pagesos i fomentar l'agroturisme

El nou conseller, Joan Mayol, va indicar que és important que els joves rebin incentius per tornar al camp

La Conselleria d'Agricultura del Govern balear té com a prioritat augmentar la renda dels pagesos de les Illes. Així ho anuncià ahir el nou conseller d'Agricultura, Joan Mayol, en el decurs d'una visita a les instal·lacions ramaderes de Campos. Mayol considera que aquest augment del poder adquisitiu és la millor mesura que es pot pendre pel manteniment del sector, ja que «la possessió d'una renda digna a fi de millorar el jornal de ramaders i agricultors pot provocar la renovació del camp».

Com a complement per garantir la viabilitat de les explotacions agràries i ramaderes, Mayol destaca el protagonisme dels agroturismes com una via per l'augment de la renda. «Quan hi ha la suma de producció directa amb activitats complementàries és dóna una millora molt remarcable de l'economia agrària. Per això, des d'un principi ja donarem moltes ajudes a aquestes explotacions». Després d'aquesta declaració, el conseller deixà clar que es vol potenciar, des del seu gabinet, la figura de l'agroturisme, i no un turisme rural que només substitueix l'agricultura per una explotació turística.

Mayol visità les vaqueries de Campos, ja que és una de les zones més afectades per la crisi que ha patit el sector durant els darrers 15 anys. El conseller manifestà que «en principi s'ha de parlar amb el màxim de gent possible i visitar els diferents llocs, després podrem designar prioritats. A l'octubre és farà el debat pressupostari i a partir d'aquest moment començarem a actuar».

Un dels principals inconvenients amb què s'ha trobat el nou Govern ha estat que durant anys els pagesos joves no han tingut la possibilitat de ser atesos a causa d'un contracte amb la Unió Europea. Mayol manté que «a la Conselleria existeixen expedients de ramaders i agricultors joves que demanaven ajuda i els fou denegada per problemes administratius, hem arribat a acords amb la Conselleria d'Economia per oferir el màxim d'ajudes per a la gent jove que vulgui fer feina al camp».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris