cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

L'expropiació a sis propietaris farà possible la urbanització del polígon

El projecte estava bloquejat, tot i que el pla parcial s'aprovà l'any 91

El polígon industrial de Lloseta es podrà urbanitzar, a la fi, després que el projecte hagi quedat oblidat dins d'un calaix durant quasi deu anys. La manca d'acord amb una sèrie de propietaris afectats per la junta de compensació havia tingut el pla parcial, ja aprovat l'any 91, aturat fins que l'Ajuntament ha decidit prendre-hi un paper actiu desbloquejarà la situació.

El batle, Bernat Coll, va signar ahir les actes que permetran expropiar 15.098 metres quadrats corresponents a sis propietaris privats entre els quals es troba la companyia elèctrica GESA. Cadascun dels amos percebrà una quantitat a raó de 1.500 pessetes el metre quadrat. Els 23'5 milions de pessetes que es pagaran no sortiran de les arques municipals sinó de la junta de compensació constituïda per urbanitzar el polígon i de la qual forma part també l'Ajuntament.

La nova zona tindrà un ús purament industrial de forma que es diferenciarà clarament dels altres de la comarca que només són polígons de serveis i limiten el tipus d'empreses que s'hi pot ubicar. Això permetrà a empreses conflictives, perquè causen molèsties, que s'hi puguin traslladar. De fet, pel que sembla, ja hi han mostrat el seu interès en ubicar-se al polígon diferents empreses que compten amb magatzems de materials de construcció.

El batle Coll preveu que amb la instal·lació de les noves empreses es podrien crear almanco uns 200 nous llocs de feina directa per als veïnats del poble i assegurà que el polígon tindrà repercussions positives per a l'economia local. El nou polígon industrial es troba ubicat al davant de la cimentera i comptarà, segons el pla parcial aprovat, amb una superfície de 140.000 metres quadrats, dels quals més de 78.000 es destinaran a usos industrials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris