muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El Govern de progrés posà amb el rei

El president fou rebut a l'Almudaina abans que el rei es reunís amb Aznar a Marivent

78784

La primera foto del Pacte de Progrés amb Joan Carles I.

T. M.

El nou Executiu de les Balears fou rebut ahir en audiència al palau de l'Almudàina pel rei Joan Carles I, sense que cap dels 13 consellers deixàs d'acudir a la cita que havia sol·licitat el president Francesc Antich el mateix dia que el monarca arribà a Mallorca per tal de passar les seves vacances d'estiu. La nova situació política de les Illes i les previsions mediambientals de l'arxipèlag centraren la reunió, celebrada a les 10.30 del matí, hora i mitja abans que el rei rebés José María Aznar al Palau de Marivent.

Joan Carles I i Francesc Antich es reuniren al reial lloc "l'Almudaina és la residència oficial de sa majestat a les Illes" més de 35 minuts, tot i que l'audiència s'havia previst amb una durada de 15... i s'inicià amb uns cinc minuts de retard per part del rei, qui es disculpà amb un somriure per aquesta demora. El rei es mostrà «preocupat» pel futur mediambiental illenc, segons comentà després el propi Antich.

Després d'aquesta reunió, el monarca saludà el nou equip de govern a les Illes Balears, sense trencar el protocol, però sense defugir la seva bonhomia en saludar cordialment republicans declarats com ara el conseller de Treball "el comunista Eberhard Grosske", el titular de Cultura i Educació "el nacionalista Damià Pons" o el vicepresident Pere Sampol.

Finalment, el rei posà distesament per les càmeres amb el nou Executiu, deixant Antich a la seva destra i Sampol a la sinistra. En aquesta ocasió no es va destorbar el protocol reial, com quan Antich trencà "víctima del seu nerviosisme" quan rebé el monarca a la seva arribada a l'Illa, minuts després d'haver jurat el seu càrrec (el de president) amb urgència. Recordam que el cap del Govern copejà distesament l'esquena de la reina en aquella ocasió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris