algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Els particulars que utilitzin energia solar rebran subvencions del Govern

L'Executiu vol impulsar les energies renovables a les cases dels ciutadans

Els ciutadans de les Illes Balears rebran subvencions de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear si utilitzen energies renovables, bàsicament plaques solars, a les seves cases. Així ho va manifestar ahir el director general de Residus i Energia Renovables, Nicolau Barceló. Fins ara la possibilitat de rebre ajudes per consumir energia fotovoltaica només es limitava a hotels i a grans infraestructures. L'actual Govern, però, amb l'objectiu de potenciar les energies «netes», modificarà la normativa perquè se'n puguin beneficiar propietaris de cases particulars.

La direcció de Nicolau Barceló augmentarà la dotació pressupostària per fer possible aquesta línia d'ajudes per a aquells que tenguin cura del Medi Ambient. A més, una partida dels pressuposts estarà dedicada a la promoció d'energies renovables. Per tal d'incentivar la política d'energies netes, la Conselleria permetrà als hotels i restaurants que els sobri energia que la puguin vendre a l'empresa GESA.

Això només és uns dels projectes fixats per la Conselleria de Medi Ambient. La seva titular, Margalida Rosselló, avançà ahir, amb els seus directors generals, alguns dels objectius que s'han marcat per a aquesta present legislatura. Barceló anuncià també que una de les primeres tasques serà la modificació del Pla director de residus «per apostar clarament pel reciclatge, sense passar per la incineració».

Les Illes Balears són la segona comunitat autònoma de l'Estat, després d'Andalusia, en superfície de plafons d'energia solar, amb més de 60.000 metres quadrats instal·lats. Si relacionam aquesta superfície amb l'extensió del territori de les Illes, aquestes són, indiscutiblement, la primera comunitat en instal·lacions d'energia solar. Malgrat aquesta dada, les inversions en energies renovables encara necessiten suport institucional, ja que el mercat no pot sostenir-se de manera autosuficient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris