cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Els vinaters esperen una collita de gran qualitat i més abundant que l'any passat

L'extrema sequera registrada no ha afectat les vinyes de les varietats autòctones

Tot i que encara falten algunes setmanes per començar la verema, les expectatives dels vinaters de la denominació d'origen Binissalem són prou optimistes pel que fa a enguany. Segons les primeres estimacions realitzades, la producció que s'obtindrà enguany pot ser superior a la de l'any passat però, a més a més, tornarà a tenir una qualitat altíssima. D'aquesta manera es podrien superar les 1.100 tones de raïm que es varen obtenir l'any passat, si bé ja és més difícil arribar a les 1.300 de fa dos anys.

L'extrema sequera registrada els darrers mesos no ha afectat de manera seriosa els ceps que han aguantat molt bé la manca d'aigua. Les pluges registrades a l'hivern entre el novembre i el gener varen ser molt propícies sobretot per a la principal varietat que es conra, el Manto Negro, que necessita poca aigua i que pot passar perfectament amb unes minses precipitacions de 300 litres anuals.

Més dificultats han passat altres varietats com el cabernet, o el Tempranillo que necessiten més aigua per a un correcte desenvolupament. Les vinyes de nova plantació, nombroses els darrers anys, sí que han patit, i en alguns casos de valent, a causa que les arrels de les plantes encara no són gaire profundes. Els pagesos han hagut d'extremar les cures en aquestes vinyes joves recorrent a diferents sistemes de reg per salvar la planta. D'altra banda, emperò, la sequera ha estat beneficiosa per als ceps en la mesura en què ha afavorit que no es donassin les condicions d'humitat en les quals se solen desenvolupar diferents virus i malalties, que enguany han estat pràcticament absents.

Amb tot ja s'ha apuntat que si les properes temporades continuen sent tant seques com la present, fins i tot les vinyes velles poden patir i la producció disminuir de manera notable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris