algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Madrid ja ha enviat a l'Ajuntament el projecte per rehabilitar el claustre

La primera fase, amb un cost de 33 milions de pessetes, ha estat elaborada per l'arquitecte Pere Alcover

El Ministeri de Cultura ha remès a l'Ajuntament de Manacor el projecte de la primera fase de la rehabilitació del claustre del convent de Sant Vicenç Ferrer. Aquest ha estat elaborat per l'arquitecte Pere Alcover Montaner. La delegada de Cultura a l'Ajuntament de Manacor, Margalida Fons (PSM), acompanyada del bibliotecari municipal, Antoni Ferrer, varen explicar els detalls més significatius del projecte de restauració.

Fons afirma que «el primer que hem de deixar clar als ciutadans és que la rehabilitació del claustre la durà a terme el Ministeri de Cultura». La delegada manifesta que «des de l'organisme ministerial s'ha elaborat el projecte, ara s'obrirà el termini de licitació de les obres i es procedirà a la seva adjudicació i control per part del propi arquitecte redactor del projecte, Pere Alcover Montaner».

La primera fase de la rehabilitació compta amb un pressupost de 33 milions de pessetes i quatre importants intervencions pel que fa a la planta baixa i al primer pis del claustre. La primera intervenció inclosa dins el projecte de rehabilitació consisteix a fer l'empedrat del paviment, mentre que en el primer pis es cobrirà el sòl amb rajoles de test. La segona intervenció, que possiblement serà la més polèmica, consistirà a tapar la pedra vista de la paret amb un referit de color blanc.
La delegada de Cultura comenta que «quan l'arquitecte del Ministeri ens va explicar el projecte, ens va sorprendre per la proposta d'eliminar la pedra vista, però l'arquitecte Alcover va argumentar que al final del segle XVI i principi del XVII, els pares Dominics mai no construïen els claustres amb pedra vista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris