algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Antich demana al Govern central que en lloc d'amenaçar les comunitats ajudi els pensionistes

El president balear reiterà que apujarà les pensions

El president del Govern balear, Francesc Antich, va demanar ahir al Govern del PP que, en lloc d'amenaçar amb mesures legals les comunitats que pretenen apujar les pensions més baixes, apliqui el Pacte de Toledo en benefici dels pensionistes. Antich recordà a Eivissa, on va assistir a l'acte institucional del Dia de les Pitiüses, que en el Pacte s'estableix que puguin revisar-se totes aquelles pensions que es considerin que han quedat desfasades.

El president de l'Executiu balear reiterà la intenció del seu Govern de continuar endavant la decisió de complementar algunes pensions a partir de gener malgrat les advertències del Govern de denunciar aquesta mesura davant el Tribunal Constitucional, i destacà que és una de les prioritats del pacte entre els partits d'esquerra i nacionalistes de les Balears.

A més, assegurà que és simptomàtic que el PP «quedi tot sol quan es tracta de qüestions de benestar social i que siguem tots els altres, la Junta d'Andalusia, Catalunya, Aragó, Astúries i nosaltres, els que per haver pres aquesta mesura estiguem equivocats». El Govern d'Antich només es faria enrere en la proposta «si el Govern central canviàs la seva actitud davant les pensions i admetés propostes que ja se li han fet en el Congrés».

El president de les Balears recordà que «el Govern central apuja només un 1'08% les pensions, però rebaixa les cotitzacions de l'IRPF, cosa que és una total irresponsabilitat». Apel·là a la «solidaritat» com a justificació per a la pujada, que serà a càrrec dels pressuposts de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris