cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Continua la degradació de ses Tres Creus: ara s'enduen les pedres del monument

La Parròquia ha denunciat que hi ha persones que aprofiten l'abandó del lloc per destrossar les parets

Ja no és el primer pic que des dels mitjans de comunicació es denuncia el greu abandó que sofreix l'indret solleric de ses Tres Creus. El monument al Cor de Jesús que després de la Guerra Civil i durant els següents anys els sollerics intentaren edificar al puig den Barrera no va poder arribar a bon port, ja que mai no s'arribaren a reunir els doblers necessaris per acabar-lo, tot i els esforços realitzats pel prevere solleric mossèn Josep Morey.

Ara, el lloc s'ha convertit en un indret on les colles hi fan les seves reunions i a poc a poc, tant les restes del monument com el seu entorn rural més immediat s'han vist fortament degradats: grafits (la majoria de fort contingut escatològic), parts del monument destrossades, deixalles de tota casta, destrosses a la vegetació i roques circumdants i un llarg etc.

Fa uns anys la Policia Local va rebre ordres de passar per ses Tres Creus regularment per fer una «recollida» d'al·lots que eren allà en lloc de ser a l'escola, però ara aquest costum s'ha abandonat i el lloc ha tornat a quedar completament sense vigilància. Aquests dies ses Tres Creus ha tornat a ser notícia ja que s'ha denunciat que hi ha desaprensius que aprofiten el seu abandó per dur-se'n les pedres picades de les escalonades cap a obres particulars.

En poc temps han desaparegut centenars de pedres i les que no desapareixen són aprofitades per tirar-les des de dalt del monument i destrossar els escalons, fet que ha ocasionat que la Parròquia interposàs una denúncia davant la Guàrdi Civil per aquests fets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris