algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

La Policia recupera devers una vintena de vehicles que havien estat sostrets

Quasi sempre són emprats per anar a comprar droga i després són abandonats

El Cos Nacional de Policia ha recuperat durant aquesta setmana una vintena de vehicles que havien estat sostrets a Palma. La gran majoria d'aquests eren cotxes, però també es varen trobar motos de diversa cilindrada.

Normalment aquests es troben abandonats en zones no gaire transitades, però també han estat intervinguts vehicles que eren ocupats en aquells moments per delinqüents, que com és normal acabaren detinguts. Un gramponador és més que suficient per robar un cotxe, ja que després de trencar el pany de la porta resulta relativament fàcil rebentar la tapa que cobreix el sistema elèctric de contacte del vehicle si es té una certa experiència.

Per la seva banda, les motos requereixen un major treball, ja que és més complicat posar-les en marxa si tenen encesa elèctrica i a més s'han de trencar els sistemes que se solen emprar per fermar-les, que van des del conegut «pitó» "que representa l'obstacle més lleu per als lladregots, ja que una serra de tallar metall o una cisalla l'inutilitzen en qüestió de segons" fins a la pinça fixada al frens hidràulics, que és quasi impossible de trencar sense fer malbé el disc.

El conegut buler també és una mesura prou vàlida per dificultar o fins i tot evitar el robatori del vehicle en qüestió, ja que només es pot tallar mitjançant una serra resistent i en algunes circumstàncies es pot fer rebentar, encara que normalment és impossible atès el joc de la peça amb la roda, que deixen sense punt de suport la palanca que pugui emprar el delinqüent.

Una manera de protegir els vehicles que encara és molt recomanada és "en el cas de les motos o bicicletes", assegurar el pany a algun element del mobiliari urbà, com per exemple els fanals. Això fa que no n'hi hagi prou de dur una furgoneta per endur-se-les, i que sigui imprescindible portar a sobre les eines adients.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris