cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Els veïns reivindiquen amb camisetes i adhesius la «t» perduda de Cala Rajada

El col·lectiu ha iniciat una recollida de signatures per restablir el nom tradicional

78480

La camiseta té com a lema «Cala Rajada T quiere».

Un grup de veïns de la zona costanera de Cala Rajada es mobilitza per tornar recuperar la «t» amb la que abans s'escrivia el topònim Cala Ratjada.

Un dels portaveus del col·lectiu, Josep Pastor, explica que «el fet de que ens suprimissin la «t» ha suposat per a nosaltres una pèrdua d'identitat, no entenem per què l'han llevada, ni quina línia s'ha seguit per justificar aquest canvi».

Pastor apunta que «el nostre grup està integrat per unes trenta persones que som les que ens encarregam d'organitzar actes amb la finalitat de reivindicar que ens restaurin la «t» que hem perdut. Malgrat que som poques persones, tenim molts de simpatitzants que ens donen suport».

Entre les activitats que es duen a terme, Pastor explica que «per la festa de la Mare de Déu del Carme vàrem fer unes 500 samarretes que es varen esgotar el mateix dia, hem repartit adhesius per posar als cotxes i recollim signatures per a després, a final d'any, presentar-les davant l'Ajuntament».

Molts dels comerciants de la zona reclamen que a la capçalera de les factures s'imprimeixi el nom de Cala Ratjada i rebutjaran totes aquelles que no duen la «t».

Pastor ha fet menció de persones com el doctor cardiòleg, Arnau Caselles i el metge Eloi Espinar, entre altres que han defensat la «t» de Cala Rajada. Així mateix, també ha comentat que la família Balaguer de Capdepera guarda escriptures de fa 500 anys que fan referència a Cala Ratjada, així com mapes del Cardenal Despuig que també escriu el topònim amb «t».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris