algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

El Govern no aplicarà l'ecotaxa si obté un tractament fiscal «més just» de Madrid

El PSM comparteix amb el sector turístic que «la millor via és captar més ingressos»

76424

La intensa activitat turística que es desenvolupa a les Balears crea problemes de consum de territori i de recursos naturals.

El Govern de les Illes Balears no aplicarà l'ecotaxa turística si aconsegueix de Madrid un tractament econòmic i fiscal «més just» per a la nostra comunitat.

Així ho manifestà a Diari de Balears el vicepresident de l'Executiu i conseller d'Economia, Pere Sampol (PSM), qui afegí que, en el cas que no s'aconsegueixi del Govern central un augment del nivell d'ingressos, «es podrien aplicar fórmules alternatives de finançament amb finalitats ambientals i de millora de l'oferta turística sense haver de recórrer a una ecotaxa, tal com es planteja tradicionalment».

El vicepresident es referí a la balança fiscal negativa de les Illes, «que estudis recents de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Saragossa quantifiquen en 150.000 milions de pessetes anuals. Així, les Balears són un país ric, però amb unes administracions pobres perquè no es reinverteixen els doblers. És per això que hem de convèncer Madrid, i ja s'ha convertit en una batalla permanent, que això no és un paradís econòmic, sinó que existeixen problemes i desequilibris financers».

Pere Sampol assenyalà que «estic d'acord amb els empresaris turístics que les Balears generen recursos suficients per finançar la conservació mediambiental, però no disposam d'ells pels fortíssims desequilibris fiscals que patim. És per això que es parla de l'aplicació de l'ecotaxa turística, però crec que la via que s'hauria de seguir és assolir una major capacitat de captació de recursos».

En parlar de l'ecotaxa turística, sempre s'ha posat com a exemple de la seva aplicació que els turistes paguin 1.000 o 2.000 pessetes a la seva arribada a les Illes, la qual cosa suposaria disposar de, segons el cas, 10.000 o 20.000 milions de pessetes anuals per finançar tasques de conservació mediambiental.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris