algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Europa atorga la sembra de 30 noves hectàrees de vinya a la Denominació d'Origen

Altres regions d'Espanya n'han sortit molt més beneficiades

La Unió Europea ha atorgat a les Balears la possibilitat de sembrar trenta noves hectàrees de vinya que es destinaran de forma íntegra als cinc municipis que formen la Denominació d'Origen Binissalem. La nova denominació Pla i Llevant ha quedat exclosa.

Ara, el Govern balear haurà d'estudiar amb els vinaters el sistema de repartiment que se seguirà. En principi, des del Govern s'aposta per donar prioritat als joves agricultors i després a les bodegues de la mateixa denominació d'origen. De tota manera, s'intentarà fer un repartiment ponderat de les noves hectàrees de forma que no siguin acaparades per un propietari.

Amb aquests nous terrenys, ja seran 360 les hectàrees de vinya que hi haurà a la comarca, demostrant el bon moment pel qual està passant el sector vinater en aquest moment.

Malgrat aquesta bonança, els bodeguers no acaben d'estar satisfets amb les limitacions que imposa la Unió Europea respecte del cultiu de ceps. De fet, ara fa dos anys, quan es va atorgar la darrera ampliació de nous conreus (també 30 hectàrees), altres zones d'Espanya en varen sortir molt més afavorides. Ara la història s'ha repetit, essent la Rioja la principal beneficiària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris