muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Comencen les obres del Costa i Llobera després d'onze anys de reivindicacions

El regidor d'Educació encarrega obres de millora als diferents centres escolars del municipi pollencí

A la fi, i després d'onze anys de reivindicacions, la construcció del nou col·legi d'educació primària Costa i Llobera sembla imminent. L'empresa contractada per la Conselleria d'Educació del Govern balear, Ferrovial, va tancar la finca la setmana passada. Per això, serà la setmana entrat quan s'iniciïn les obres pròpiament dites.

Fins ara el col·legi Costa i Llobera ocupava l'antic claustre de Monti-sion. No obstant això, fa estona que aquestes dependències amenacen ruïna i que necessiten una reforma urgent. Per això mateix, i perquè les instal·lacions no reuneixen els requisits adients per allotjar-hi un centre escolar, l'APA del centre, com també el professorat i els mateixos alumnes s'han manifestat repetidament sol·licitant la construcció d'una nova escola on poder-s'hi traslladar. El darrer acte reivindicatiu va tenir lloc a mitjan mes de maig passat, quan prop de 400 pares i escolars es concentraren a la plaça Major reclamant més inversió en centres escolars. També aprofitaren per criticar la política educativa del Govern Matas.

L'inici del Costa i Llobera es va veure retardat per discrepàncies entre l'equip de govern socialista i el Govern popular. L'Ajuntament de Pollença va arribar a acordar que pagaria les obres del Costa i Llobera si el Govern no les volia sufragar. Des de l'Executiu balear, però, manifestaren llavors que ells mateixos encapçalarien les obres i les pagarien íntegrament.

A part d'aquest nou centre, el regidor d'Educació de Pollença, Joan Cerdà Rull, comentà que l'Ajuntament ha previst tota una sèrie de millores dels diferents centres escolars. Així, a l'escola nova del Port de Pollença es canviarà el tancament de les portes; també a la part inferior de les portes de l'entrada se substituirà la reixa per uns plafons metàl·lics rígids. Així mateix, s'instal·larà una alarma contra persones perquè "segons comentà el regidor" «sovint entren a robar dins l'escola». A part, pintaran la façana de l'escola nova del Moll.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris