algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Benestar prepara una llei de parelles que equipararà homosexuals i heterosexuals

El text donarà cobertura legal als fills d'unions de fet en el cas de separació

Els sectors d'Esquerra Unida al Govern "ubicats a les conselleries de Presidència i Treball i Benestar Social" han confirmat que projecten una llei de parelles de fet que donarà els mateixos drets a matrimonis i unions de fet, tot eradicant les distincions entre parelles heterosexuals i homosexuals.

La consellera sense cartera Fernanda Caro, qui a partir de setembre assolirà el departament de Benestar Social, explicà a Diari de Balears que el futur text legal serà «més esquerrà» que la llei vigent a Catalunya "referència fins ara per a la resta de comunitats autònomes", la qual recull diverses mesures per garantir la transmissió de béns patrimonials entre parelles homosexuals però sense acceptar que aquestes parelles puguin adoptar fills. Tot i que Fernanda Caro no volgué confirmar si la seva proposta definitiva recollirà aquest dret, sí acceptà que aquesta és una «vella reivindicació» del seu partit. A més, fonts solvents de Presidència asseveraren que la proposta que haurà de ser debatuda al si del Govern de Progrés recollirà efectivament aquesta possibilitat, bé que advertiren que la resta de partits polítics conformadors del Pacte hauran de consensuar el projecte original. Aquest fet podria suposar modificacions en aquest sentit, segons advertiren destacats polítics de signe socialista.

El segon punt prioritari de la llei futura respondrà, segons Caro, a la «necessitat d'emparar els fills provinents de les unions de fet», els quals no assoleixen protecció judicial després que els seus progenitors s'han separat. En el cas probable que prosperi aquesta iniciativa, els jutges decidiran la custòdia d'aquests infants, seguint criteris anàlegs als emprats en les separacions i divorcis de matrimonis legals.

Les fonts esmentades destacaren, emperò, que la llei d'unions de fet és encara lluny de la seva concreció, atesa la dificultat que suposa un text d'aquestes característiques, el qual haurà de preveure no només «la protecció dels més febles» "en paraules de Fernanda Caro relatives a les mancances legals dels infants i dels homosexuals", sinó que també haurà de garantir els drets individuals, garantint que les parelles que no es vulguin acollir als avantatges de la llei no es vegin afectats per aquesta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris