algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Son Reus ha recollit uns vuit-cents cans abandonats en els dos darrers mesos

La xifra d'animals de la canera municipal ja supera la total de l'any passat

Uns 2.000 cans han estat abandonats pels seus propietaris a Mallorca en el que va d'any, una xifra superior als 1.900 que varen ser abandonats al llarg de tot l'any passat. Destaca que 800 cans han ingressat al centre de Son Reus en els mesos estiuencs. Dóna lloc a pensar que a final del present any la xifra duplicarà la del 98.

Una de les causes d'aquest espectacular increment la podem trobar en l'arribada de l'estiu i la consegüent molèstia que planteja tenir un animal de companyia per als propietaris que volen marxar un temps de vacances. A principi d'estiu, al mes de juny, la xifra de cans que havien entrat a la canera municipal se situava entorn als 1.150, ara, dos mesos després, és a prop dels 2.000. Això vol dir que gairebé vuit-cents animals han passat a formar part de la canera en aquest curt període de temps. «La xifra és espectacular, no sabem que passarà d'aquí a final d'any», deien ahir per la canera.

Una altra causa que el nombre de cans abandonats hagi augmentat de manera tan considerable és la seva feresa. S'ha posat de moda la polèmica suscitada per les mossegades mortals que han fet alguns cans pel territori nacional, especialment per la seva freqüència en els darrers mesos. La gent s'ha espantat per aquesta situació i ha reaccionat deixant en el carrer als, fins al moment, amics fidels de l'home. Entre els propietaris de cans, sobretot grans, hi ha preocupació sobre les reaccions del seu animal.

Al Centre Municipal de Son Reus es parla d'una reacció estranya dels propietaris, «ara s'abandonen els cans per gests que han fet durant tota la vida. Recordem que són animals i les seves reaccions no són previsibles. Una enrabiada o un gest brusc no són indici que hagin de matar algú».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris