algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Les possessions no es podran parcel·lar mentre els tècnics revisin el pla general

L'Ajuntament acordà no donar cap altra llicència per segregar finques durant el proper any

Les possessions que encara ara queden senceres al terme de Pollença ja no es podran parcel·lar, ni tampoc segregar, o com a mínim els seus propietaris no ho podran fer fins d'aquí a un any. I és que el nou equip de govern integrat per PSOE, PSM i UM ha actuat amb rapidesa per evitar que les gran possessions que avui en dia persisteixen en aquest poble del nord de Mallorca acabin transformant-se en grups d'urbanitzacions. Per això mateix, en el ple de dijous a la nit, l'Ajuntament acordà suspendre l'atorgament de llicències municipals de segregació i parcel·lació, a les quals es refereix l'article 13 de la Llei 6/97 del Sòl Rústic, durant un termini d'un any.

Durant el temps que estiguin suspeses les llicències, els serveis tècnics municipals s'encarregaran de modificar el Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença (PGOU) en l'apartat referent a parcel·lacions i segregacions en sòl rústic per tal d'establir criteris clars d'atorgament de llicències, d'acord amb el qual es disposa a l'article 120 del Reglament de Planejament. Aquesta modificació del PGOU també es va acordar en el ple de despús-ahir.

D'altra banda, cal comentar que el punt referent a la suspensió cautelar de la planificació no va comptar amb el suport de tots els partits que conformen l'Ajuntament pollencí. El PP va ser l'únic que es va abstenir en la votació «per qüestions de forma», mentre que la resta votaren a favor. La suspensió de llicències de segregació, d'entrada, ja aixecà les crítiques per part de l'oposició municipal pel fet de dur-se a ple per via d'urgència, si més no s'havia tractat amb anterioritat a una Comissió d'Urbanisme.

No obstant això, el portaveu popular, Joan Comas, es queixà fort perquè «la fotocòpia que llegia la secretària i que a nosaltres ens han passat és inintel·ligible, a més no ve signada per ningú», afegí. El membres del PP també criticaren el fet que no existís cap informe tècnic referent a la proposta que l'equip de govern portà a ple.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris